Rooftop Garden in Bermondsey

This rooftop garden was created around a newly built atrium style sitting room built on top of a former warehouse in Bermondsey. The style of the interiors was contemporary so the terrace needed to reflect this as it is integral with the indoor sitting area. To one side of the sitting room is a 9m x 3.5m terrace facing West with views back over London which is accessed via sliding glass doors. Charlotte Rowe Garden Design broke this terrace up into two distinct zones to maximise the space available and created a dining terrace on one side and a built-in sitting area with storage on the other side. Clear stemmed olive trees under-planted with rosemary divide the two spaces and trellis is used to provide some shelter from the wind, increase the privacy and at the same time allow views over London. The decking and seating is made of Western Red Cedar, tall stoneware pots along one side provide added interest and the space is lit dramatically to create a wonderful outside room.

On the other side of the atrium is a second space which is not accessible directly from the sitting room but is highly visible both when coming up the stairs into the sitting room and from the atrium itself. Here we created a little forest of silver birch trees in giant planters which are reflected in dark anthracite mirror panels creating a smoke and mirrors effect. In this compact space, we were also able to create a useful hidden storage area.

Drawings

Web designed by Montpellier Integrated